Cântecul lacului de Dan Bițuică, Editura LiterPress Publishing – recenzie

Cântecul lacului – Dan Bițuică

Anul apariției: 2020

Număr pagini: 318

Roman

Colecția Foxglove

Cântecul lacului este un roman al amintirilor, al renașterii din propria cenușă. Este un roman răscolitor, intens, în mare parte un monolog încărcat de trăiri și sentimente contradictorii, ce redă lupta ce se dă în sufletul personajului principal.


Autorul, Dan Bițuică, a reușit prin construcția cărții și implicit a personajului principal, Josh Diker, să dea viață acestei povești. A îmbinat realul cu fantasticul și misterul locului în care se desfășoară acțiunea cărții, astfel încât să dorești să ajungi cât mai repede la următoarea pagină.


Josh este un scriitor ce a cunoscut celebritatea, dar asta nu a împiedicat-o pe soția lui să-l înșele. Astfel, târât printr-un divorț și cu câteva manuscrise refuzate de editor, Josh și-a pierdut încrederea în sine, ajungând un alcoolic.

Ajungi să te întrebi: Cât de jos poți să ajungi? Cât de mult poate să se chinuie un suflet, până să-și dea seama că trebuie să se adune și să depășească piedicile ce-i apar în cale?


Mi-a plăcut foarte mult că autorul nu și-a menajat personajul principal. L-a trecut prin toate momentele de cumpănă ale unui alcoolic în curs de recuperare, ale unui bărbat înșelat de soție și fără nicio perspectivă pentru un viitor mai bun.


Cu un ajutor financiar venit din partea editorul lui, Josh se retrage la cabana din munți a bunicului său, unde și-a petrecut copilăria, pentru a-și reveni și a scrie la noul roman.


Dar lucrurile iau o turnură nebănuită. Totul pare învăluit în mister. Având o legătură specială cu bunicul Morgan, Josh simte revenirea la cabană ca pe o întoarcere acasă. Când trecutul îl ajunge din urmă, dezvăluind crime îngrozitoare, se simte pierdut. Ajunge să se simtă ca un bărbat fără familie, un om în căutarea propriei identități.
Pentru că, oricui i-ar fi greu să-si revină de pe urma crudului adevăr: modul în care și-au pierdut viața unchiul și bunicii lui a fost crimă cu premeditare, toate mărturisite în filele unui jurnal.

Vă invit să citiți romanul și să descoperiți stilul minunat de scriere al autorului Dan Bițuică.

Cartea este disponibilă aici.

Publicat de Rodica Mijaiche

"Pe inima şi pe gândurile mele numai eu sunt şi voi fi stăpân cât voi trăi." Liviu Rebreanu

2 gânduri despre „Cântecul lacului de Dan Bițuică, Editura LiterPress Publishing – recenzie

Lasă un comentariu